Shoots voor ondernemers - Fotografie | Portretfotografie | Babyshoot | Webdesign & onderhoud

Bedrijfs fotografie

Fotostudio Heemskerk geeft ondernemers de mogelijkheid om zich middels een beeldbibliotheek beter te profileren in deze digitale wereld.

Wij bieden daarbij een aantal mogelijkheden aan:

Wat is het verschil met gewoon portret-fotografie wat jullie aanbieden?
Die vraag krijgen wij regelmatig. En het antwoord is simpel. Wij bewerken onze foto’s via Adobe Photoshop.  En daar zit hem het verschil. Wij gaan het proberen uit te leggen.

RGB

De pixels in onze camerasensor kunnen rood, groen of blauw vastleggen. Daar komt dan ook de benaming RGB vandaan. Binnen die kleuren kunnen ze ook nog eens 256 verschillende tinten onderscheiden. Al die kleuren bij elkaar en gecombineerd geeft nieuwe kleuren.

Wij werken met Adobe Photoshop en Adobe RGB levert over het algemeen wat intensere kleuren op, maar het grote nadeel van dit profiel is dat dit niet door een heleboel systemen wordt herkent. Daarom worden onze afbeeldingen altijd in sRGB (met de s van standaard ipv Adobe RGB) opgeleverd. Dit kleurprofiel is standaard en wordt door alle beeldschermen, browsers, camera’s en printers ondersteund. Het is dus de meest veilige optie.

CMYK

Naast RGB bestaan er nog meer kleurprofielen. CMYK is vrijwel de bekendste daarvan. CMYK staat voor Cyaan, Magenta, Yellow (geel) en Key(zwart). Dit kleurprofiel wordt gebruikt om met inkt andere kleuren te kunnen mengen.

In sommige gevallen kunnen drukkers vragen om het sRGB  profiel (wat wij standaard aanleveren) te wijzigen in CMYK profiel. Omdat zij met dit profiel beter uit de weg kunnen.

Daarom leveren wij de foto’s aan ondernemers met een CMYK profiel zodat de graficus in opdracht van het bedrijf, de kleuren beter kunnen corrigeren. Op uitdrukkelijk verzoek kunnen wij ook nog de foto’s aanleveren in de .psd extensie. Dat is de foto welke Adobe Photoshop genereert. Elke verwerker kan dan zelf de foto bewerken zoals deze oorspronkelijk was.

RGB of CMYK

Hier links het verschil tussen RGB en CMYK. Hoewel lijkt dat CMYK onduidelijk is, kunnen, met name drukkers, veel beter werken met foto’s met een CMYK kleurenprofiel dan met een sRGB profiel.

Of vraag direct een offerte aan:

Heeft u vragen over bedrijfsfotografie, stel deze gerust.

Ik wil graag geïnformeerd worden over de mogelijkheden bij:

In welke branche bent u werkzaam:

U kunt mij eventueel bellen op het volgende nummer: