FAQ - Fotografie | Portretfotografie | Babyshoot | Webdesign & onderhoud

Veel gestelde vragen

Newbornshoots

Dat is geen probleem. Wij nemen de tijd voor de shoot en er is ruimschoots de tijd om je kindje (borst)voeding te geven. En loopt echt alles uit de hand en is er geen foto te maken, maken we toch gewoon een nieuwe afspraak? Service van de zaak.

Ja, zeker. We kunnen je een ‘life-style’ shoot aanbieden. Dit houdt in dat we je in je eigen thuissituatie komen fotograferen met je baby. Wij lopen als het ware (on)zichtbaar om je heen tijdens je dagelijkse bedoening en leggen mooie momenten vast op de foto. Het idee is heel simpel, maar levert soms wel mooie plaatjes op.

Nee, daar doen wij niet aan. Wij laten de baby zoveel mogelijk in zijn of haar natuurlijke element. Dat kan zijn met mooie kleding of gepast bloot.

Nee, wij hebben geen babygarderobe. U dient zelf kleding mee te nemen. Wij hebben wel attributen om de shoot te perfectioneren. Zoals vachten, doeken, kleine attributen etc.

Je kunt je baby het beste laten fotograferen rond de 14e tot max 20e dag. Dan slapen ze nog veel en is er minder kans dat je baby gaat huilen van alle consternatie in de studio.

Zwangerschapsshoots

Nee, wij hebben geen garderobe zwangerschapskleding. We beschikken wel over een aantal drapeer doeken om je buik te accentueren. Maar heb jij een fantastische jurk, neem hem vooral mee!

Ja, geen enkel probleem.

Je kunt het beste de shoot inplannen rond de 34 - 36 week.

CakeSmash shoot

Ja, dat is geen probleem. Wij houden daar zelfs rekening mee bij de prijs.

Ja, wij hebben hier geen kindergarderobe. Houdt daarbij ook rekening dat na afloop van de reportage uw kindje schone kleding aan moet.

De taart bestaat uit normaal taartbeslag / cake beslag versiert met boter crème die gekleurd is met kleurstof. Alles is in principe eetbaar. Maar daar is de taart uiteraard niet voor gemaakt. De hilarische foto’s komen tot stand als uw kindje deze taart betast, in grijpt, besmeurt etc.

Lifestyle fotografie

Lifestyle fotografie is een reportage van u of uw kinderen in hun gewone dagelijkse leven. Er wordt niet geposeerd of onnatuurlijke dingen gevraagd. De fotograaf loopt als het ware een dagdeel met u mee en legt dit vast op de gevoelige plaat. Uitermate geschikt voor bepaalde hobby's (want kan ook op locatie!) of als u een newbornshoot niet wenst. Op deze manier worden de eerste weken van uw baby toch op een mooie manier vastgelegd.

Nee, dat is niet de bedoeling. Een lifestyle shoot is puur zoals jij bent en leeft. Zorg wel dat je huis aan kant is, want rommel gaat enorm storen op een foto.

Nee, heb jij een hobby die je absoluut een keer op de foto gezet wilt hebben, dan is een lifestyle shoot ideaal. Hoe mooi kunnen de beelden zijn van een amateur meubelmaker zijn die op zijn zolder of schuur de mooiste meubelen kan fabriceren?

Overige vragen

Onze achtergronden hebben een breedte van 3 meter. Dus met mensen op linie en daarvoor kunnen wij maximaal 7 tot 9 mensen kwijt op de foto. Voor grotere groepen adviseren wij om op een mooie locatie een foto te maken.

Nee, wij moeten ze eerst beoordelen. Na onze beoordeling krijgen de foto’s de status van concept. Deze conceptfoto’s worden voorzien van een watermerk en in lage resolutie de klanten digitaal aangeboden. Hieruit kun u een keuze maken.

Zoals bij de vraag, krijg ik direct de digitale foto’s mee, beantwoord, hebben wij nadat u uit de concept foto’s een keuze heeft gemaakt nog één á twee werkdagen nodig om de foto’s in hoge resolutie af te werken. Dus bij elkaar kunt u binnen 4 á 5 werkdagen uw definitieve foto’s in huis hebben.

Nee, dat is voor ons te kostbaar. Wij huren daarvoor een externe partij in. Wij hebben daarbij gekeken naar de kwaliteit die deze partij levert.

Uiteraard! De door ons geleverde foto’s zijn rechtenvrij.

Ja, wij gaan voor jou al het mogelijke doen om er voor te zorgen dat jou huisdier nog op een waardige wijze en op korte termijn gefotografeerd kan worden. Sommige huisdieren zijn levendig tot het einde en kunnen op een buitenlocatie worden gefotografeerd en kunnen ze rustig zitten of liggen, is een foto in de studio ook altijd een mogelijkheid. We doen dit in overleg. Weet je al langer dat jouw huisdier stervende is, boek dan zo snel mogelijk een shoot. Zodat wij in zo’n vroeg mogelijk stadium een reportage kunnen maken.

Nee, onze studio bevind zich aan het woonhuis. Vanaf de straatkant is geen inkijk in de studio.

Ja, geen probleem. We hebben witte achtergronden en zwarte achtergronden en nog een paar achtergronden met afbeeldingen. Maar die zijn niet zo geschikt voor een portret reeks.

Uiteraard is dit mogelijk. Als jij het leuk vindt om buiten op locatie geportretteerd te worden is dat geen enkel probleem. Mocht de locatie op meer dan 10 km buiten Heemskerk liggen, wordt wel een KM prijs in rekening gebracht. Zie onze prijzen pagina.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan geheel vrijblijvend de moeite om uw vraag aan ons te stellen.