Lifestyle fotografie

Lifestyle fotografie is de kunst van het fotograferen van een portret van mensen in een situatie. Het doel is om in een verhalende lijn het leven van deze mensen te vertellen. Lifestyle fotografie is niet alleen het vastleggen van een portret, maar legt de mensen ook in andere disciplines vast. De opdrachtgever bepaald het item waarover wordt gefotografeerd. Dat kan een pasgeboren baby zijn, die wordt vastgelegd in zijn dagelijkse omgeving, dus thuis bij de ouders. Dit verschilt dus ten opzichte van newborn fotografie welke grotendeels in een studio plaatsvind. Omdat we in die situatie veelvuldig gebruik maken van attributen.

Maar kan desnoods ook een directeur zijn waarvan een fotografisch portret wordt gemaakt in zijn dagelijkse doen en laten. Bijvoorbeeld voor een brochure.

FSH - lifestyle

Waarom lifestyle

Lifestyle fotografie is een vorm van fotograferen van mensen in hun persoonlijke omgeving. Sommige mensen hechten daar meer waarde aan dan poseren voor de camera.

Ook willen sommige ouders liever niet dat hun pasgeborene op een gekunstelde manier, zoals bij newborn shoots, wordt gefotografeerd. Zij zien liever de baby thuis gefotografeerd worden in een persoonlijke omgeving, maar wel met veel passie.

Maar lifestyle fotografie kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld brochures of websites. De personages worden in hun dagelijkse bezigheden gefotografeerd en behouden op die manier hun natuurlijke houding en karaktertrekken.

Meer informatie of vragen?

Neem contact met ons op

Via WhatsApp

Stuur een berichtje via 06-19988017

Via de mail

Ga naar onze CONTACT pagina

Bekijk anders even onze verrassende prijzen....

error: (c) Fotostudio Heemskerk

Corona beperkingen.

Net als u, gaat Fotostudio Heemskerk uiterst voorzichtig om met het Corona-virus. Heeft u een afspraak voor een foto-shoot en voelt u zich, conform de richtlijnen van het RIVM, niet lekker, maak dan een nieuwe afspraak.

Op dit moment fotograferen wij maximaal 2 personen in de studio. Maar op een buiten locatie hebben wij meer mogelijkheden. Dus wenst u een familie portret en heeft u een mooie locatie? Neem gerust contact met ons op!  In de studio is alleen portret fotografie is mogelijk, uiteraard met gepaste afstand.

Ook als vanaf onze zijde enigszins twijfel is of een shoot wel doorgang kan vinden, zullen wij de afspraak afzeggen en een nieuwe datum prikken. 

Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Blijf gezond!!

Stel je vraag aan Inge!