Verhoudingen bij 2in1 fotografie

Fotostudio Heemskerk- 2in1 fotografie

Het ziet er zo simpel uit. Plak twee gezichtshelften aan elkaar vast en je hebt een twee in één foto. 

Maar de werkelijkheid is dat er vele uren worden besteed om de 2in1 productie perfect te maken. 

Verhoudingen

Een gemiddeld lichaam is ongeveer 7 á 7,5 hoofden groot.  

Omdat het hoofd in verhouding met de rest van het lichaam niet echt groeit, is de verhouding bij kinderen dat een gemiddeld kinderlichaam 4 hoofden groot is. 

Deze verhoudingen bij verschil in leeftijd zijn vooral zichtbaar in de positie van het hoofd t.o.v. de romp. 

 

We laten twee voorbeelden zien:

Van twee kinderen met een behoorlijk leeftijdsverschil en tenslotte van twee gelijkwaardige lichamen, zeg maar van volwassen modellen. 

U ziet in bovenstaande afbeeldingen dat het klus wordt om de twee gezichten aan elkaar te koppelen. Het smalle nekje van het meisje staat niet in verhouding met de nek van de jongen. Daar moet je aanpassingen bij maken, dat is onomkoombaar. 

 

Bij het bewerken van een 2in1 foto maken wij gebruik van hulplijnen om de exacte positie van bijvoorbeeld

  • de haargrens,
  • de ogen
  • de neus
  • de mond
  • de kin
  • en de hals

 

te bepalen. Een tijdrovende bezigheid. 

 

Bij volwassenen is het ook wel lastig om de gezichten aan elkaar te ‘smelten’ , maar dan heb je gelukkig nog te maken met vrijwel de zelfde verhoudingen. Dat maakt het maken van de 2in1 productie voor volwassenen een stuk makkelijker. 

U ziet, in tegenstelling tot de bovenste foto met twee modellen met een leeftijdsverschil is dat bijvoorbeeld de aanhechting van de hoofd, nek en schouder redelijk gelijk loopt. Daar is bij kinderen met leeftijdsverschil absoluut geen sprake van. 

Uiteraard doen wij onze uiterste best om bij modellen met een groot leeftijdsverschil een passende 2in1 productie te maken, maar daarbij moet u zich realiseren dat er wel consessies gemaakt dienen te worden. 

Met het verlenen van de opdracht gaan wij erdan ook van uit dat u dat realiseerd en accepteerd. 

error: (c) Fotostudio Heemskerk

Corona beperkingen.

Net als u, gaat Fotostudio Heemskerk uiterst voorzichtig om met het Corona-virus. Heeft u een afspraak voor een foto-shoot en voelt u zich, conform de richtlijnen van het RIVM, niet lekker, maak dan een nieuwe afspraak.

Op dit moment fotograferen wij maximaal 2 personen in de studio. Maar op een buiten locatie hebben wij meer mogelijkheden. Dus wenst u een familie portret en heeft u een mooie locatie? Neem gerust contact met ons op!  In de studio is alleen portret fotografie is mogelijk, uiteraard met gepaste afstand.

Ook als vanaf onze zijde enigszins twijfel is of een shoot wel doorgang kan vinden, zullen wij de afspraak afzeggen en een nieuwe datum prikken. 

Wij vragen uw begrip hiervoor. 

Blijf gezond!!

Stel je vraag aan Inge!